top of page

QUÉ US OFERIM?

 

     - Formació per a professionals

     - Assessorament per a professionals 

     - Altres: Tens una altra necessitat? Ens adaptem, posa’t en contacte amb nosaltres

Vols més informació sobre Atenció Centrada en la Persona? Clica aquí

 

​​

Atenció centrada en la persona

“Fa anys que em van demanar que escrivís una ressenya sobre l’atenció centrada en la persona. Al revisar la documentació disponible, el primer que em va sorprendre va ser que no existia una definició reconeguda del significat d’un terme tan utilitzat. Després d’analitzar els textos de molts autors, vaig concloure que una definició contemporània de la definició de l’atenció centrada en la persona amb demència hauria d’incloure quatre àrees fonamentals:

- Valorar a les persones amb demència i als que cuiden d’elles; fonamentant els seus drets de ciutadà, tant els inherents com els adquirits, independentment de la seva edat o el deteriorament cognitiu.

- Tractar a les persones com a individus; acceptar que cada persona té una trajectòria i personalitat úniques, així com un determinat estat de salut física i mental, i uns recursos socials i econòmics concrets que condicionen la seva resposta  davant d’una discapacitat neurològica.

- Adoptar la perspectiva de la persona amb demència; reconèixer que les experiències de totes les persones tenen validesa psicològica, que els que pateixen una demència actuen des d’aquesta perspectiva, i que connectar des de l’empatia té un potencial terapèutic en si mateix.

- Reconèixer que tota vida humana es basa en les relacions i que les persones amb deteriorament cognitiu necessiten un entorn social enriquit que compensi les seves limitacions i promogui les oportunitats de creixement personal”.

 

 

Dawn Brooker, 2013

 

 

atencio.png
bottom of page