top of page

Descobreixo el món professional de les persones grans de manera inesperada des del Treball Social, i m’hi vaig sentir tan còmode que ja no he deixat mai aquest camí professional, en diferents projectes i rols i sempre des de la vessant de l’acompanyament. Al llarg dels 17 anys que fa que la meva tasca professional va de la mà de les persones grans i l’entorn que l’acompanya, he passat per acompanyar persones sense xarxa familiar, per fer formacions i per compartir amb professionals diverses maneres de comunicar i de relacionar-se amb les persones grans.

Vincore m’engloba des d’una mirada respectuosa de l’altre en tots els sentits: des del debat constant que ens apropa a aprendre la mirada alineada d’observar i escoltar les necessitats de l’altre.

També és Vincore i els seus membres que m’accepten i em donen espai i temps per compartir, discutir, debatre i aprendre allò que em pot donar més valor en la tasca professional.

vincore_duna.png

Duna Ulsamer

vincore_javi.png

Javier Irujo

La meva arribada al món de la gerontologia va ser completament casual, quan vaig trobar la meva primera feina com a treballador social en una petita residència. Però va ser una casualitat bonica, perquè em va permetre descobrir la satisfacció que em genera poder acompanyar en el seu projecte vital a persones grans i a establir-hi relacions d’adult a adult, fins i tot amb les que tenen algun tipus de deteriorament cognitiu o demència, o potser especialment amb aquestes. I també de manera casual, vaig acabar descobrint com de meravellós és acompanyar a equips i crear espais de reflexió que permeten cuidar i cuidar-se millor.

Soc part de Vincore perquè em dona l’oportunitat de treballar amb persones que admiro i de créixer amb elles, d’estar en sintonia, de treballar des del respecte, la creativitat, la millora contínua i la cocreació.

Anabel Quiroga

vincore_anabel.png

Començo a treballar amb persones grans des de la fisioteràpia, on gaudeixo acompanyant-los des del cos. Aprenc la pausa, el silenci, la fermesa i la fragilitat dels seus cossos plens de vivències. M’embarco en la direcció d’una residència, on puc continuar aprenent de les persones grans. També em permet portar a la pràctica la meva visió de l’envelliment i l’acompanyament. Són les persones les que han de definir com volen viure els últims anys de la seva vida. Els anys de direcció em motiven a compartir aquesta visió i la meva experiència. Vincore és una oportunitat per compartir els meus anys d’experiència en un projecte construit des del respecte,  la millora continuada i el treball en un equip de persones extraordinàries que m’empenyen a ser millor professional i persona.

Inicio el meu recorregut professional al costat de les persones grans quan acabo la meva formació com a educador social i tinc l’oportunitat de formar part de projectes basats en la reminiscència i aprenc que el reconeixement incondicional de la novel·la de vida de les persones grans és la base de l’acompanyament. Dinamitzant i gestionant espais i casals de gent gran vaig aprendre la força de l’envelliment actiu i la importància de donar valor a cada etapa de vida. Com a responsable del voluntariat contra la soledat de les persones grans vaig aprendre a no jutjar com afronta la persona gran el seu envelliment. Formant-me, llegint i escoltant mestres i alumnes en diferents tècniques i mètodes relacionats amb una atenció centrada i respectuosa, he après que els espais d’aprenentatge tenen la força per canviar-ho tot.

M’uneixo a Vincore perquè ens hem conegut aprenent i hem trobat una mirada conjunta alhora que diversa. Crec que compartir allò que coneixem ens ajuda a entendre més i millor, ja que ens aporta noves perspectives.

vincore_raul.png

Raül Vilar

bottom of page